Maar wat dacht je van après-skiën?

De voorjaarsvakantie staat weer voor de deur. Tijd om te genieten van het skiën!  Dit is ook het moment waarop wij, als jouw verzekeringsadviseur, graag wijzen op het belang van een reisverzekering met wintersportdekking en dekking voor geneeskundige kosten. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje, zeker tijdens de wintersport. Vergeet daarom ook niet de zorgpas van je zorgverzekeraar mee te nemen.

wintersportactiviteit

Het is belangrijk om te weten dat de basiszorgverzekering spoedeisende zorg in het buitenland slechts tot 100% van het Nederlandse tarief vergoedt. In populaire wintersportlanden zoals Oostenrijk en Zwitserland zijn de zorgkosten echter vaak hoger dan in Nederland. Dit betekent dat je het verschil zelf moet bijbetalen. Zorg ervoor dat je hiervoor gedekt bent met de geneeskundige kosten dekking op je doorlopende reisverzekering.

Maar laten we eens kijken naar iets wat mij persoonlijk elk jaar opvalt. Aan het einde van de dag komen er hordes uitgelaten skiërs uit de berghutten naar beneden geskied. Liften zijn inmiddels gesloten  omdat de feestgangers te lang bij de après-ski op de berg zijn gebleven. Het is natuurlijk hartstikke gezellig, maar skiën met alcohol op kan gevaarlijk zijn, niet alleen voor de skiër zelf, maar vooral voor anderen.

Wie skiet, gaat vaak net zo snel als een auto, en in het verkeer stap je niet met alcohol op achter het stuur. Je moet een goede inschatting kunnen maken van de piste en je snelheid. Dat lukt niet als je gedronken hebt.

Het gevolg kan zijn dat tijdens een skivakantie andere skiërs midden op de piste bruut onderuit geskied worden, met minstens kapotte skikleding tot gevolg, maar ook een grote kans op ernstig letsel door een botsing met een dronken skiër. Wat veel wintersporters zich niet realiseren is dat schade veroorzaakt onder invloed van alcohol vaak niet gedekt wordt door de verzekering. Dus après-skiën mag, maar wel veilig en met mate. 

Fijne vakantie!

Groet,
Bas van Scheppingen

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag