Ojee, een Valentijnscadeau.

Vandaag word ik gebeld door mijn collega's dat er een ongeopend Valentijnscadeau voor mij klaarligt op kantoor. Na 28 jaar samen te zijn geweest met mijn vrouw, heb ik nog nooit eerder een Valentijnscadeau van iemand anders ontvangen. Gelukkig blijkt het cadeau van een tevreden klant te zijn, die doorverwezen is via een bevriende boekhouder.

Het begon allemaal met een vraag over een nabestaande lijfrente. In principe gaat de uitkering van een nabestaande lijfrente direct in zodra de persoon in kwestie is overleden. Maar de ontvanger kan er dus voor kiezen om de lijfrente pas twee kalenderjaren na het overlijden te laten ingaan. Indien de ontvanger recht heeft op de Algemene Nabestaandenwet (Anw), mag de uitkering van de nabestaandenlijfrente zelfs nog langer uitgesteld worden, namelijk tot het moment dat er geen recht meer is op Anw. In dat geval kan de nabestaandenlijfrente gestort worden op een geblokkerrde bankspaarrekening tot het moment van gebruik.

In dit geval was een andere adviseur bezig geweest om het product uit te stellen via een verzekering, maar dat was niet gelukt.... Hierdoor stond het geld twee kalenderjaren stil bij de verzekeraar. Echter de belastingdienst komt na twee kalenderjaren  met een sanctie als de lijfrente niet tijdig is omgezet of ingegaan na de contractvervaldatum.

Gelukkig heeft de boekhouder direct om uitstel gevraagd en zijn we aan de slag gegaan om het geld op tijd op de juiste plaats te krijgen. Uiteindelijk, alles op de laatste dag van de respijttermijn, is het geld toch nog op de juiste plaats beland. Dit was mede mogelijk dankzij de inzet van de klant en Nationale Nederlanden.

Als dat geen Valentijnscadeau waard is. Heerlijke brownies trouwens!

Groet,
Bas van Scheppingen

Heeft u een vraag of wilt u persoonlijk advies?

Heeft u naar aanleiding van informatie op deze pagina een vraag of wilt u persoonlijk advies? Vul dan het onderstaande reactieformulier in of neem contact met ons op. 

Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hechten veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.

Stel ons gerust uw vraag