E-magazine Woongenot 2018
Geld en wonen

Aflossingsvrije hypotheek omzetten naar annuïteitenhypotheek?

Veel huiseigenaren hebben een aflossingsvrije hypotheek. De maandlasten hiervan zijn lekker laag, maar het nadeel is dat er aan het einde van de looptijd nog steeds een hypotheekschuld staat die moet worden afgelost. Wat kunt u doen?

Grote brand met brandweer

Veilig wonen: brand voorkomen!

Wist u dat de Nederlandse brandweer ongeveer dertien keer per dag uitrukt voor meldingen van woningbrand? En dat vuur zó snel om zich heen grijpt dat een ruimte in huis al binnen drie minuten in lichterlaaie staat?

Man speelt thuis gitaar

Zit er muziek in uw inboedelverzekering?

Muziekinstrumenten zijn kostbare bezittingen. Niet alleen vanwege hun financiële waarde. Heeft u één of meer muziekinstrumenten? Dan zijn deze in huis vaak verzekerd op de inboedelverzekering. Maar deze dekking is begrensd. 

Zonnepanelen op het dak

Groen verbouwen? Kijk verder dan alleen uw hypotheek

Extra hypotheek voor een groene verbouwing is nog niet de standaard in Nederland. Gelukkig kunt u ook op andere manieren geld lenen om uw huis te verduurzamen.

Woning te koop

Restschuld hypotheek: wat te doen?

Als u uw huis tussen 29 oktober 2012 en 1 januari 2018 heeft verkocht en een restschuld heeft overgehouden, dan mag u de rentekosten over uw restschuld maximaal tien jaar aftrekken. Restschulden die na 1 januari 2018 (zijn) ontstaan, kunt u dus niet meer aftrekken.

Stel gaat verhuizen

Wat is de Bijleenregeling?

De bijleenregeling bestaat sinds 2004 en stelt dat u de winst die u maakt bij verkoop van uw huis moet investeren in uw nieuwe woning. Doet u dat niet, dan mag u geen hypotheekrente aftrekken over een deel van de financiering.

Senior stel in de keuken

Pensioen en hypotheek

Wanneer er wordt gesproken over vermogen voor later, denken de meeste mensen aan spaargeld en aandelen- of effectenportefeuilles. Maar er zijn ook andere onderdelen die uw vermogen bepalen. Wat dacht u bijvoorbeeld van bezittingen zoals uw huis?

Senior vader met zijn zoon op de bank

Jongeren financieel op weg helpen. Hoe doe je dat?

Jongeren en financiën gaan vaak niet goed samen. Zo blijkt dat de helft van alle jongvolwassenen geen inzicht heeft in zijn of haar financiële situatie. Natuurlijk wilt u als ouder helpen. Maar hoe pakt u dat aan?

Woonspecial met tips over veilig wonen, slim besparen op uw vaste lasten en handige informatie over verzekeren en hypotheek. 

Stel ons gerust uw vraag

(078) 699 0990
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.