E-magazine Zorgzaam 2017/2018

Zorgverzekering 2018: wat verandert er?

Het zorgseizoen is is in volle gang, sinds begin november zijn alle premies voor 2018 bekend. Met forse reclamecampagnes zullen zorgverzekeraars weer proberen om u over te halen om uw zorgverzekering bij hen af te sluiten. 

‘Dan voelt een budget zorgpolis ineens veel minder goed’

Niemand wil te veel betalen voor zijn zorgpremie. Daarom klinkt het aanbod van een budgetpolis voor veel mensen aantrekkelijk. Of toch niet?

Zorgeloos op wintersportvakantie

Gaat u binnenkort lekker naar de sneeuw? Lees dan ook de voorwaarden van uw reisverzekering weer eens goed door. Reisverzekeringen verschillen onderling namelijk sterk in wat ze wel en niet vergoeden als u onverhoopt medische kosten moet maken.

Voorkom blessures: fit naar de wintersport

Wist u dat één op de twintig wintersporters geblesseerd raakt tijdens een vakantie in de sneeuw? Zo'n zestigduizend Nederlanders overkomt het jaarlijks. Vaak gaat het om gescheurde knie- en kruisbanden, verstuikte enkels en polsfracturen.

Zieke professionals lopen risico op arbeidsongeschiktheid

Hoewel het ziekteverzuim in Nederland het afgelopen jaar met 3,7% min of meer gelijk is gebleven, zijn er grote verschillen tussen de bedrijfstakken. Dat blijkt uit recent onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens het rapport is het werk zelf in een kwart van de gevallen de oorzaak van de ziekte.

Man en vrouw lopen op het strand

Pensioen: wachten op de politiek of zelf regelen?

De pensioenen staan al jaren onder druk en het einde is nog niet in zicht. Daardoor lopen steeds meer Nederlanders het risico op een tegenvallend pensioen. Wat doet u? Wacht u totdat Den Haag ingrijpt of regelt u het zelf?

Eigen bijdrage zorginstelling kan oplopen tot forse bedragen

Weet u hoe hoog de kosten zijn als u, uw partner of één van uw ouders noodgedwongen in een zorginstelling moet gaan wonen? De afgelopen jaren is de eigen bijdrage hiervoor alleen maar gestegen.

Welke mogelijkheden biedt de Wet langdurige zorg?

De Wet langdurige zorg (Wlz) is bestemd voor mensen die permanent intensieve zorg of toezicht nodig hebben. Lang niet iedereen is op de hoogte van de (financiële) mogelijkheden die de Wlz biedt.

Zorg is meer dan gezondheidszorg en directe hulp aan uw gezin, familie en vrienden. Zorg is ook een goede planning van uw toekomst en het treffen van de juiste maatregelen die uw gezin nu en later beschermen.

Stel ons gerust uw vraag

(078) 699 0990
To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Wij nemen de regelgeving met betrekking tot de bescherming van uw persoonsgegevens serieus en hecht veel waarde aan de bescherming van uw privacy. Bekijk hier ons Privacy statement.